lørdag, mai 07, 2011

Ubetinget kjærlighet

Om du bare hadde skjønt hva det egentlig betyr at Gud elsker deg. Hva det innebærer... HAN ELSKER DEG... Alt det du er og alt det du har. Fra topp til tå. Fra innerst til ytterst. Han elsker deg, og det er INGEN TING du kan gjøre for at Han skal slutte å elske deg.

Vi mennesker bruker det ordet ganske flittig. "Å elske". Og i vår verden er det ofte betinget. Du elsker en sjokolade fordi den smaker godt. Du elsker utsikten fordi den er vakker. Du bare elsker det mennesket som tok vakta di på jobb så du fikk fri en helg. Du elsker... Vi elsker så mangt. Fordi... på grunn av...

Kanskje er det derfor vi mennesker også har lett for å stille spørsmål til Gud når Han sier Han elsker oss, ubetinget? Fordi vi er så vant til det ordet, men i vår verden er det fullt av betingelser. Ikke alltid kanskje, men veldig ofte. Det stilles krav til hvorfor noe kan elskes. Det er ofte et "på grunn av". Og om noen du elsker sårer deg, elsker du kanskje ikke det mennesket lenger.. Eller om du feiler, vil kanskje et annet menneske se på deg i et annet lys. Kanskje bytte ut ordet "jeg elsker", med "jeg liker ikke". På grunn av en feil.

Gud er ikke menneske. Vi kan ikke se for oss et perfekt menneske og tenke at "sånn er Gud". For Han er mer enn vi kan forstå. Mer enn vi kan se for oss. Og alt er godt.

Gud elsker oss. Han ELSKER oss. OSS. Og samme hvor mye du løper, samme hvor mange rustninger du kler deg med, så vil Hans kjærlighet alltid fortsette å jakte deg. Som piler som aldri tar slutt. Som et evig teppe over deg. Og det føles kanskje vondt. Tungt. Umulig. Fordi du vet du er et menneske med feil. I vår verden skulle det ikke være mulig å elske deg. Ikke så mye. Men i det du lar Gud øse sin godhet, sin fred og sin kjærlighet over deg, vil du kjenne hvor mye bedre det er å bare ta imot, istede for å prøve å stå imot. Istede for å prøve å finne grunner for at du ikke fortjener å bli elsket.

For Pappa elsker deg. Han elsker DEG! Helt, helt ubetinget.

2 kommentarer:

silje/roomie sa...

Så deilig å lese, akn aldri høre det nok!...Nå kan jeg sove ekstra godt ane maria <3

Morten Moholdt sa...

flott flott flott! I like!